GRATIS LEVERING PÅ ORDRER OVER 499,- | 30 DAGES RETURRET

TÆNK LANGSIGTET, NÅR DU INDRETTER DIT HJEMMEKONTOR

Mange af os har set det sidste års tid med hjemme-arbejdspladsen (pga. coronalockdown) som midlertidigt; men vi skal forberede os på, at vi kommer til at arbejde mere hjemme, også når vi alle er vaccinerede.

Digitaliseringen, internettet og det at vi i vores arbejde er mere selvstændige og nyder høj tillid, har dannet grundlag for, at der allerede før Corona var en del hjemmearbejde. De seneste års værktøjer til videomøder har skubbet på denne udvikling.


 
SORT REOL
MINI BIN BIN PAPIRKURV
Men stadig har der også været barrierer omkring hjemmearbejde. Har folk virkeligt været effektive derhjemme? Kan man virkeligt få noget for hånden, når ikke éns kollegaer fysisk ser, at man knokler?

Coronakrisen har været en game changer for hjemmearbejde. Mange steder er intet mindre end alle blevet sendt hjem, over adskillige måneder. Og langt de fleste steder har det været en positiv overraskelse: samarbejdet er gået ganske godt, og folk har været effektive. Flere steder målbart mere effektive end normalt!
WOODROW PAPIRKURV
TOTO BOX
MANGE FORDELE VED HJEMMEARBEJDET, MEN IKKE KUN FORDELE
Der er flere fordele ved at have hjemmearbejdspladser for både virksomheder, samfund og lønmodtagere; og jeg vil ikke forsøge at dække dem alle; men her er nogle af mine favoritter:
 • Virksomhederne kan spare kvadratmeter. De store kontorlandskaber er dyre, og det kan betyde meget at kunne spare nogle etager eller bygninger.
 • Medarbejderne ser det som en fordel at kunne arbejde hjemmefra – det giver nye muligheder for samvær med familien og pleje af hjemmet – fx kan man sætte en vaskemaskine over eller måske tage en pause og nå i træningscenteret. Det medfører øget arbejdsglæde, noget som virksomhederne gerne investerer i.
 • Som nævnt – flere steder har virksomhederne oplevet øget produktivitet fra de hjemmearbejdende. Mange taler om, at de sjældnere bliver forstyrret, og derfor bedre kan koncentrere sig.
 • Mindre trængsel på vejene, sparet tid fra at sidde i kø eller vente på toget, og mindre klimabelastning som følge af pendling – nok mere en fordel for samfundet.
Noget, som nok er en fordel for virksomhederne er, at de også får en arbejdskraft som er mere fleksibel hen over døgnets timer. Men dette er ikke kun en fordel. Det kan give ondt i sjælen, når du ikke rigtigt ved hvornår din arbejdstid slut og hvornår du fx er syg nok til ikke at arbejde, når du stadig kan sidde ved computeren.

Vi skal også være opmærksomme på, at der er meget som ikke lykkes, når vi ikke mødes fysisk. Vi går glip af mange uformelle informationer ved “vandhullet” (så som kaffemaskinen og i kantinekøen), og arbejdspladsen udfylder nogle meget væsentlige sociale behov, som ikke nødvendigvis dækkes af en gin & tonic over zoom.

  SÅ HVORDAN FÅR VI SÅ LIGE DET PERFEKTE ARBEJDSMILJØ HJEMME?
  Klik på SE MERE og læs mere om hvordan du gør hverdagen lækker, passer på din krop og finder ro og balance til at arbejde derhjemme.
  SE MERE

  Sussie Lerche er indretningsdesigner og indehaver af indretningsfirmaet FORM RUM. Hun har desuden en stor passion for trends og tendenser, som hun deler med os her.