GRATIS LEVERING PÅ ORDRER OVER 499,- | 30 DAGES RETURRET

HVORDAN FÅR DIT BARN SUNDE LEGEVANER?

HVOR STOLT ER DU AF DIT BARNS LEGEVANER?
Min søns tidlige passion for Lego bidrog til min egen forælder ’selvfedme’. Lego udfordrer motorik, udholdenhed, fantasien osv. Det er dansk design og en del af den danske identitet.
Til gengæld blev jeg mindre stolt, da han for nogle år siden fortalte sundhedsplejersken, at hans IPad var hans yndlingslegetøj. Det måtte siges at være et tilbageslag.

HVORDAN FÅR DIT BARN SUNDE LEGEVANER?
En tablet kan rigtig meget. Den kan bruges til udfordrende spil og leg. Den kan formidle viden og den kan bruges til afslapning. Fysisk aktivitet er den ikke så god til endnu. Jeg er selv af den overbevisning, at sunde legevaner er afvekslende legevaner. En variation i legetype, legetøj, legetempo, legekammerater, lege-sted osv.

HVAD KAN GODT LEGETØJ?
Selv er jeg stor tilhænger af legetøj fra Stories in Structures. Stories in Structures leverer æstetisk trælegetøj, der stimulerer kreativitet og fantasi samt opmuntrer til at skabe og sanse. Mange af produkterne tager udgangspunkt i danske arkitekturmesterværker og opfordrer barnet til at opfinde sin egen leg. Da min søn var 9 år, bad jeg ham vælge mellem byggesystemerne Vilago, Oriento og Fabriko fra Kolekto kollektion.  Selv kunne jeg ikke vente med at bygge Vilago, som jeg syntes var, og stadig synes er smuk og skulpturel. Knægten vælger først Fabriko og så Oriento. Han er ikke interesseret i at bygge Vilago, men vil hellere bygget ét stort værk af alle 3 byggesæt.

       

HVAD VED BØRN OM ARKITEKTUR?
Det er netop denne tankegang, som produkterne opfordrer til. Når jeg tænker mig om, er det jo også sådan arkitekturen i mange byområder har udviklet sig. De nye boligområder, som i talende stund bygges i hver en afkrog af storbykommunernes ydre grænser, bliver heller ikke bygget med nøjagtig ens byggerier. I de fleste kommuner er der også dygtige arkitekter mfl., som sikrer variation og æstetik i områderne. I København er der endda områdefornyelsesprojekter, som også arbejder med inddragelse af børn i byudvikling.
           
BAG OM CAZACOOLS LEGETØJSPRODUKTER
Alt legetøj fra Kolekto er skabt i FSC-certificeret træ. Træ er et levende materiale; det dufter, er sanseligt og får en smuk patina. Kollektionen er skabt med en ambition om at forene historier, strukturer og bæredygtighed. Produkterne er håndlavet i Danmark og uden kemi. Al maling, der er brugt i produktionen, er økologisk. Legetøj med fejl, som ikke kan sælges i butikker, bliver doneret.